Beste matras voor rugpijn

Zoek je de beste matras voor rugpijn? Sleeptherapy ontwikkelt en produceert, samen met kinesisten en osteopaten, de beste matrassen voor rugpijn, nekklachten of andere problemen.

Heb je interesse in onze matras prijzen en modellen, inclusief advies? Ja:

matrassenwinkel Sleeptherapy

Stap 1 van 2 - Boxspring Sleeptherapy

matrassenwinkel medische matras voor rugpijn
Matrassen

Beste matras voor rugpijn

Als je een slechte rug hebt, moet je de stevigste matras kopen die je kunt vinden — toch? Niet zo snel. Hoewel dat vroeger de gangbare wijsheid was, zit er geen degelijk onderzoek achter. De nieuwste inzichten zijn dat er niet één type matras is dat voor iedereen het beste is, ook niet voor mensen met chronische rugpijn. Laat u leiden door persoonlijke voorkeur en kies wat het meest comfortabel aanvoelt.

Beste matras voor rugpijn

Beste matras voor rugpijn


Maar het maken van de juiste keuze kan lastig zijn. Er zijn zoveel producten op de markt en het feit dat een matras goed aanvoelt als u er in de showroom op gaat liggen, wil nog niet zeggen dat u er de komende jaren met plezier op zult slapen.

Hier zijn een paar tips om u te helpen bij het zoeken naar de beste matras voor rugpijn.

Het moet uw ruggengraat in lijn houden | beste matras voor rugpijn

U beseft het misschien niet, maar een goede houding is belangrijk als u slaapt. De spieren en ligamenten (weefsel dat gewrichten bij elkaar houdt) in uw rug moeten ontspannen en herstellen terwijl u slaapt. Als een matras te stevig is, ondersteunt het uw ruggengraat in uw nek of onderrug niet op de manier die nodig is. Wat stevig genoeg is (maar niet te stevig) is voor iedereen verschillend: als u brede heupen hebt, bijvoorbeeld, kan een iets zachter oppervlak beter zijn. U hebt wat meer veerkracht nodig om uw ruggengraat in balans te houden. Iemand met smallere heupen is misschien beter af met een steviger oppervlak. Overweeg daarnaast het gebruik van een infraroodcabine om niet alleen uw slaaphouding te ondersteunen, maar ook om de ontspanning van spieren te bevorderen en het algemene welzijn te verbeteren tijdens het herstelproces gedurende de nacht.

 
 

Bij twijfel, kies voor ‘medium stevig’

Het onderzoek is beperkt, maar in één studie wezen onderzoekers nieuwe matrassen toe aan meer dan 300 mensen met lage rugpijn. Ze gebruikten 90 dagen lang ofwel ‘medium stevige’ ofwel ‘stevige’ matrassen. De mensen in de medium groep rapporteerden het minste ongemak.

U kunt overwegen een matras van traagschuim te nemen (in plaats van een traditioneel matras met binnenvering). Het schuim vormt zich naar uw lichaam. Het nadeel: Sommige traagschuim matrassen houden warmte vast; en het materiaal kan meer chemicaliën bevatten.

Info: beste matras voor rugpijn.

Beste matras voor rugpijn testen 

Als u een goede nachtrust hebt en pijnvrij wakker wordt na een verblijf in een hotel of in de logeerkamer van een vriend, noteer dan het modelnummer van die matras. Of kies een matras met een geld-terug-garantie: Bij een groeiend aantal bedrijven kunt u de beste matras voor rugpijn kopen, het 30 tot 100 dagen gebruiken en het terugsturen voor uw geld als u er niet tevreden over bent.

Beste matras voor rugpijn kopen? Vergelijk prijzen en modellen van de beste matrassen.

Koop gewoon iets

Toen onderzoekers mensen willekeurig toewezen om een maand lang in verschillende nieuwe bedden te slapen, ontdekten ze dat bijna iedereen beter begon te slapen. Dat gold ongeacht het model dat ze kregen, hoewel de mensen die in de goedkoopste bedden sliepen wel meer lage rugpijn rapporteerden dan de mensen in de medium- en duurdere bedden.

Het belangrijkste leek te zijn dat de bedden nieuw waren. Zij merkten op dat de gemiddelde leeftijd van de oude bedden van de deelnemers 9,5 jaar was. En ze concludeerden dat slaapkwaliteit afhankelijk kan zijn van tijdige vervanging van bedsystemen. De conclusie: Als je al 9 of 10 jaar (of langer) op hetzelfde matras slaapt, is het tijd voor een nieuw exemplaar. Bijna elke nieuwe vervanging zal beter zijn dan de doorgezakte fundering van een oud matras. Maar het kan de moeite lonen om op zijn minst voor een middenklasse model te kiezen.

Info: beste matras voor rugpijn in 2021 | medische matras |

Beste matras rugpijn

Beste matras rugpijn

Kussens en posities zijn belangrijk

Zelfs als u de juiste matras hebt, is dat niet het enige dat telt als het gaat om het beheersen van uw rugpijn tijdens het rusten.

De slaaphouding is belangrijk, net als het soort kussens dat u gebruikt en waar u ze neerlegt.

Zoek de beste matrassenwinkel in de buurt.

Beddenwinkel in de buurt

Beddenwinkel in de buurt

matras voor rugpijn
Beste matras voor rugpijn